1e steen integraal kindcentrum De Wieken in Schiedam

Samen met de jongste en de oudste leerling van basisschool De Wieken onthulde wethouder Mario Stam (jeugd en onderwijs) op woensdag 6 maart de eerste steen van het nieuwe kindcentrum De Wieken aan de De Wildestraat.

De dag voor de onthulling hadden de leerlingen van De Wieken, de peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang op de stenen hun namen getekend. Na de onthulling lieten de kinderen de ballonnen los en zongen zij het ingestudeerde lied ‘Kom maar op met die steen’ op een melodietje van K3.

Optimaal ontwikkelen
De nieuwbouw aan de De Wildestraat is bestemd voor basisschool De Wieken en de kinderopvang en buitenschoolse opvang van Komkids. Het kindcentrum wordt waarschijnlijk eind 2013 in gebruik genomen. Wethouder Mario Stam: “In de wijk Nieuwland worden door de gemeente Schiedam twee kwalitatief hoogwaardige kindcentra gebouwde, één aan de De Wildestraat en het andere aan de Dr. Kuyperlaan/ Thorbeckesingel. De twee nieuwe kindcentra zijn plekken waar kinderen van 0 tot 12 jaar terecht kunnen van zeven uur ’s ochtends tot zeven uur ’s avonds. Kinderen kunnen zich er optimaal ontwikkelen omdat onderwijs, opvang, zorg  en recreatie zijn samengevoegd in één gebouw. De gemeente Schiedam hoopt dat de ontwikkeling van deze kindcentra eraan bijdraagt dat meer ouders in Nieuwland kiezen voor onderwijs binnen hun eigen wijk.”

Bron: Gemeente Schiedam

Dit artikel is geplaatst in Blog en getagged met , . Bookmark de permalink.