Integrale duurzaamheid van start in Centrum Oost Arnhem

In Arnhem wordt gestart met de vormgeving van een hele nieuwe buurt. Op de plaats van een oude gasfabriek komen nieuwe woningen. KAW is samen met DAT geselecteerd als architect, als duo hebben wij eerder succesvol gewerkt aan een industriële woonsfeer voor het project Kanaalzone in Apeldoorn.

In Arnhem geven wij onze visie op duurzaamheid vorm op alle lagen. De voedingsbodem voor deze integrale duurzaamheid is rijk door een sterke bundeling van visies en ambities van de betrokken partijen.

Op de locatie werd voorheen gas geproduceerd om Arnhem van energie te voorzien, met als gevolg een enorme vervuiling. Wij draaien het om: een schone buurt die haar eigen energie opwekt! Maar wij werken ook aan ecologische kwaliteiten door de inbedding van groen in de stad en een slimme opvang van hemelwater. Het ontwikkelteam laat de scheiding tussen ontwerp en uitvoering achter zich door samen als bouwmeester op te treden.

En last but not least staan wij ook hier voor sociale duurzaamheid: wij bouwen voor en met mensen! In Arnhem werken wij met een team dat zich wekelijks openstelt voor bezoek uit de buurt, nemen suggesties zeer serieus, bieden ruimte voor eigen invulling en zorgen zo voor draagvlak en enthousiasme. Hiermee wortelt het plan zich langzaam in Arnhem Oost. Sociale en economische duurzaamheid gaan hier bovendien hand in hand. Want een groeiende draagvlak maakt het plan afzetbaar en dus ook daadwerkelijk realiseerbaar!

Volg de vorderingen van dit bijzondere project de komende periode!


 

Dit artikel is geplaatst in Blog en getagged met , , . Bookmark de permalink.