Reimarkt opent eerste renovatiewinkel in Den Bosch

Den Bosch heeft een renovatiewinkel. De Reimarkt winkel in de boerderij van de wijk Kattenbosch in Rosmalen werd woensdagmiddag geopend door wethouder Eric Logister en financieel directeur Maarten Blacquière van Enexis.

In een renovatiewinkel krijg je advies over wat er allemaal komt kijken bij een ‘duurzame verbouwing’ van je woning. Er worden ook pakketten en producten verkocht zoals warmtepompen, zonnepanelen, boilervaten, vloerisolatie, en gevelelementen om de woningen energiezuiniger of eventueel energieneutraal te maken. (nul op de meter).

Pop-upwinkel
“Energiebesparing moet een soort sport voor de mensen worden”, aldus algemeen manager Wietse de Vries van Reimarkt. “We beginnen ‘de verduurzaming’ nu in Kattenbosch in Rosmalen”, vervolgt de Vries. “In april, mei willen we een tijdelijke pop-up renovatiewinkel in De Kruiskamp openen, daarna in Orthen en andere wijken in Den Bosch. Dicht bij de mensen dus. We willen uiteindelijk naar een permanente renovatiewinkel in de stad.”

Groene gemeente
Wethouder Eric Logister zei tijdens de opening dat Den Bosch in 2050 een hele groene, duurzame gemeente wil zijn. “Het is gemakkelijk gezegd in het stadhuis dat we over een kleine 35 jaar energieneutraal willen zijn”, aldus Logister. “Wij hebben u hard nodig om dat doel samen te bereiken. We moeten vandaag beginnen.” Reimarkt heeft nu renovatiewinkels in Delft, Enschede, Bergen op Zoom en vanaf vandaag dus ook in Den Bosch.

Bron: BD

Dit artikel is geplaatst in Blog en getagged met , , . Bookmark de permalink.