Groene sheds op Porthos Wonen en Werken

Afgelopen vrijdag heeft Porthos Vastgoed de tussenoplevering gevierd met een bouwborrel. De gevel is wind- en waterdicht en krijgt de komende weken een houten huid van Accoya in warm grijs. De Slimbouwen fases installatiewerk en inbouw worden door Porthos Vastgoed in eigen beheer uitgevoerd. Vrijdag werd net de laatste hand gelegd aan de groene daken op de industriële sheds. Project Porthos is door Gemeente Eindhoven als sprekend voorbeeld benoemd voor het toepassen van duurzaamheid.

Een hoogwaardige low-tech gevel
De gevel is uitgevoerd in een industriële sandwichplaat met een hoge isolatiewaarde en aluminium kozijnen. De gevel heeft daarmee een eenvoudige en low-tech opbouw, maar krijgt een esthetische huid van Accoya hout. Het monteren van de houten delen kan hierdoor ook onafhankelijk van het bouwproces worden uitgevoerd.

Opgetild maaiveld
De daken hebben afgelopen week een groene huid gekregen van sedum. Vanaf het dakterras heb je een fantastisch uitzicht op de bomen rondom en de ecologische zone. Door het groene dak lijkt het werkelijk alsof het oorspronkelijk bouwterrein opgetild is! De overblijvende sheds zonder sedumdak worden in de fase installatie bekleed met PV panelen en een zonneboiler.

Lange trap verbindt tuin in drie lagen

Bekijk foto’s van de uitvoering
Projectinformatie Porthos Wonen en Werken
Bekijk de locatie op Googlemaps

Foto’s en afbeeldingen KAW/e

 

Dit artikel is geplaatst in Blog, Porthos en getagged met , , , , . Bookmark de permalink.