Van label F naar A+ in drie dagen

In Goor worden binnenkort vier bestaande woningen van corporatie Viverion in drie dagen tijd energetisch verbeterd van energielabel F naar A+. Het winnende consortium gaat onder andere daken en vloeren isoleren, beglazing wordt vervangen en PV-panelen worden aangebracht.

Het gaat om een woningblok van vier woningen dat na afloop van de renovatie een A+-label of een B-label moet krijgen. Viverion schreef de prijsvraag uit om zo verschillende marktpartijen de kans te geven hun vernieuwende aanbod in te dienen. De winnende combinatie bestaat uit Plegt-Vos, KAW architecten, DWA installatie- en energieadvies en Klein Poelhuis installatietechniek.

Bewonerscommunicatie

Het winnende consortium stelt de bewoner  centraal. De jury heeft de aandacht voor bewonerscomfort en bewonerscommunicatie dan ook positief gewaardeerd. De uitvoering van het project start op korte termijn.

Groter deelname
Aan de prijsvraag namen in totaal elf combinaties deel.  De jury deelde punten uit op basis van berekenbare aspecten, zoals energiebesparing, investerings- en exploitatiekosten en het verdienmodel voor de bewoners. Daarnaast werden ook punten gegeven voor bewonersaspecten die niet te berekenen zijn, zoals comfort en binnenklimaat, gebruiksgemak, beperken van overlast en aantoonbare ervaring met het werken in bewoonde woningen. Ook werden nog punten voor het proces gegeven zoals aantoonbare (proces)ervaring van het consortium, de herhalingsmogelijkheid van het voorstel en de toegepaste innovaties.

Bron: duurzameleefomgevingsoverijssel.nl

Dit artikel is geplaatst in Blog en getagged met , , . Bookmark de permalink.