Wijkbedrijf Bilgaard wint finale Slim en Snel

Op 16 april stond Wijkbedrijf Bilgaard in de grote finale met de consortia Mienskip en De Uitkomst. De 3 consortia streden om 1 doel: een totaal concept ontwikkelen voor de kwalitatieve en energetische vernieuwing van 330 woningen in de wijk Bilgaard, Leeuwarden.

KAW, KUUB, Ekwadraat en Dijkstra Draisma en Acore Coaching vormen samen het consortium Wijkbedrijf Bilgaard, een organisatie in de wijk die als echt commercieel bedrijf duurzaam aan de slag wil met professionals in en uit de wijk. Gezondheid, een baan en een fijne wijk staat daarbij voorop. Samen met bewoners.

Animatie from bjorn eerkes > BeMedia

De boodschap is duidelijk: het wijkbedrijf is er voor én door bewoners. Alleen als bewoners actief bijdragen wordt wonen, welzijn en zorg weer betaalbaar. Samen is meer mogelijk dan alleen! Sleutelwoorden zijn: gezondheid, banen en een fijne wijk om in te wonen!

Fantastische uitslag
De afgelopen maanden is door alle partijen ontzettend hard gewerkt om op 16 april nog éénmaal de jury, bestaande uit bewoners, WoonFriesland en de Gemeente Leeuwarden te overtuigen van hun plannen. Na een middag vol spanning volgde dan eindelijk de verlossende uitslag! Wijkbedrijf Bilgaard wint en gaat de komende jaren aan de slag in Bilgaard!

Lees SAM
Meer weten over de plannen van Wijkbedrijf? lees dan hier het magazine SAM waarin alle betrokkenen vertellen over hun betrokkenheid, ambities en doelen!

Bron: KUUB – Centrum Particuliere Bouw

Dit artikel is geplaatst in Blog en getagged met , , . Bookmark de permalink.