Joost van ‘t Klooster

Als jongetje van 16 liep Joost van ‘t Klooster in de schoolvakanties al op de bouwplaats. Eerst als opperman, later blokken lijmen en dakkapellen plaatsen; altijd met de ogen en oren open. Nogal eens viel zijn mond open van verbazing over werkomstandigheden, bouwfouten, miscommunicatie, maar ook inventiviteit. Daar ontstond het gevoel dat het anders kan.

Een intensieve zoektocht naar innovatieve bouwmethodes volgde, maar dit bleek geen onderdeel van het gangbare lesprogramma. Onderzoek naar industriƫle bouwmethodes leidde hem uiteindelijk naar zijn leermeester prof. dr. ir. Jos Lichtenberg, goeroe op het gebied van Slimbouwen.

Samen met Jackel Henstra startte hij WVTTK architecten, het 1e architectenbureau dat zich volledig richt op Slimbouwen. Joost ziet grote kansen om winst te behalen in het optimaliseren van de processen, wat ook een hele andere rol in het bouwproces voor de architect betekent. Op inhoudelijk vlak storten de beide heren zich volledig op duurzaamheid.

Onder de nieuwe naam KAW/e nemen WVTTK en KAW de volgende stap om de opgedane kennis van innovatie en duurzaamheid in de praktijk te brengen. Maar de meest praktische leervloer voor Joost wordt de (ver)bouw van zijn eigen woning. Het spreekt voor zich dat de woning meer zal geven dan nemen. Die toekomst is niet ver weg!