Henk Kieft

Henk Kieft is partner en hoofd van het team advies. De van oorsprong sociaal geograaf houdt zich bezig met gebiedsontwikkeling en wijkvernieuwing in het hele land. Zijn team staat voor maatwerk en kwaliteit.

Vaak bestaan initiatieven waarbij Henk betrokken is uit niets meer dan een groep mensen met veel goede wil, maar ook wanorde.

Door goed te luisteren en te puzzelen op structuur, krijgt een initiatief kop en staart. Daarbij komt de inhoudelijke kennis van zijn team zeer van pas: volkshuisvesting, demografie, bewonerscommunicatie, vastgoedexpertise, subsidies, duurzaamheids-, en zorg- en onderwijsconcepten worden gebundeld tot succesvolle strategie├źn.

Henk werkt zelf veel aan trajecten, waarbij zijn kennis van de inhoud wordt gecombineerd met kennis van het komen tot wilsovereenstemming tussen partijen. Hoe komen partijen via verschillende juridische stappen tot een heldere bindende afspraak? Daarbij komt een dosis mensenkennis van pas.

Vorig jaar heeft Henk als mede eindredacteur het Handboek bewonerscommunicatie voor duurzame woningverbetering uitgebracht; een werkwijze voor technische projectleiders. Ook werkt hij aan een CO2 besparingscheck, waarmee gemeenten en corporaties kunnen berekenen hoeveel CO2 ze besparen door te renoveren of te slopen en nieuw te bouwen.

Henk spreekt regelmatig op bijeenkomsten op het gebied van vastgoed en wijkvernieuwing.