Store4D Drunen

Locatie: Drunen | Opgave: selectie energieneutraal bedrijfspand | Opdrachtgever: Store3D Nieuwkuijk

Store3D: Design ideas. Develop stores. Deliver experience.

Store3D ontwerpt, ontwikkelt en realiseert samen met retailers ruimtelijke winkelbeleving. Samenwerking is daarbij de sleutel tot succes. De retailer heeft niet alleen een pure ‘bouwer’ nodig. maar juist een sparringspartner, die met hem meedenkt, tegengas geeft en ideeën aanreikt.

Store4D: Broeinest voor retailers

Juist nu retailers onder druk staan door de crisis en toename van webshops is er behoefte aan meer inspiratie, internationalisatie en duurzaamheid. Store3D wil dit uitstralen in een nieuw te ontwikkelen bedrijfspand. Een plek waar medewerkers elkaar inspireren en klanten geïnspireerd raken.

Duurzaam huis

De driehoekige locatie en de logistiek op de locatie bepalen de gebouwcontour. Store3D is één bedrijf dat ontwerpt, ontwikkelt en realiseert. In de nieuwbouw komen deze disciplines onder één dak en vormen samen het duurzame huis. Het volume heeft een geschakeld zadeldak gekregen waarvan de nok noord-zuid georiënteerd is. Op het dakvlak gericht naar het zuiden wordt energie geoogst, op het noordelijk dakvlak komt daglicht het gebouw in.

Ook intern is het contact tussen medewerkers optimaal door een open werkvloer met een keuze in werkconcepten, ruimtelijke en visuele verbindingen en het restaurant met buitenruimte in het hart van het gebouw.

Het gebouw presenteert zich voor de klant als een landmark aan de rotonde. Op weg naar de entree krijgt de klant een inkijkje in de organisatie met een doorkijk naar de werkplaats alvorens hij ontvangen wordt in het hart van het gebouw met een welkom in de customer experience.

De energetische visie is effectief en doeltreffend. Het gebouw is optimaal georiënteerd ten opzichten van de zon. Op de zuidelijk dakvlakken wordt de energie uit de zon geoogst, de gevel is aan deze zijde gesloten. Op de noordelijke kant wordt zonlicht binnen gelaten en warme gebruikte lucht buiten gelaten. De gevel geeft hier optimaal daglicht toetreding en uitzicht voor de gebruikers. De schil wordt optimaal geïsoleerd. Het gebouw is licht, het dak heeft meer massa gekregen door een groendak. Verse lucht komt het gebouw binnen via een warmtewisselaar met 100% bypass in de zomer. De resterende warmte en koude vraag wordt geoogst uit de bodem.

Projectteam: Jackel Henstra, Joost van ‘t Klooster