Zuidhoek Nieuwkoop


 Nieuwkoop Nieuwbouw 13 duurzame woningen Zuidhoek, Vink Bouw Nieuwkoop

Aan de rand van het beschermde natuurgebied de Nieuwkoopse Plassen, bevindt zich Zuidhoek. Verspreid over verschillende eilanden worden er 93 woningen gerealiseerd, onderverdeeld in vrije kavels, twee-onder-één-kap woningen en drie-onder-één-kap woningen. Bijzonder is dat alle woningen beschikken over een eigen ligplaats voor een boot. De woningen krijgen geen gasaansluiting om duurzame alternatieve oplossingen te slimuleren.

Het kleine schiereiland, het dichtst tegen het Zuideinde aan, wordt als eerste ontwikkeld. Op dit eiland komen 12 projectmatig ontwikkelde woningen en 11 vrije kavels. De 12 projectwoningen worden door KAW/e in corsortium met Vink Bouw ontworpen, ontwikkeld en gebouwd. Vooruit lopend op wordt een modelwoning gerealiseerd.

Cocreatie

In samenspraak met de ‘kavelcoach’ zijn de woningtypes uitgewerkt in een basisvariant binnen de randvoorwaarden van het stedenbouwkundig plan. Voor de materialisering zijn een aantal setjes voorgeselecteerd. In een tweetal droomdagen is samen met toekomstig bewoners ontworpen aan indeling, uitstraling en uitbreidingsopties van de specifieke woning.

Meer informatie over het plan op de projectpagina Zuidhoek Meijepark

Projectteam: Jackel Henstra, Reimar von Meding, Joost van ‘t Klooster